
Tvarohová bábovka - vláčná, svěží, krásně voňavá po citrónu a vanilce. I když jsem podobnou dělala již dříve, tahle je jiná. Byla jsem docela překvapená, co se mi to zase povedlo. Možná je to použitým druhem tvarohu, možná je to mojí starou plynovou troubou, kdo ví. Tato je chuťově podobná pečenému tvarohu. Je velmi lahodná a úplně se rozplývá na jazyku.
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
1 špetka |
1 špetka |
70 g |
70 g |
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu 2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
rozehřátý a vychladlý 60 g |
60 g |
Jaroměřický tvaroh na pečení v kostce 250 g |
250 g |
160 g |
160 g |
20 g |
20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do husté pěny. Poté jsem postupně přidala a zašlehala vanilku, citrónovou kůru, olej a tvaroh. Nakonec jsem již ručně vařečkou přimíchala mouky smíchané s PDP.
Těsto jsem vylila do formy na bábovku. Mám silikonovou, kterou není třeba vymazávat. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem na 180 stupňů 50 minut. Musíte zkusit špejlí.
Po upečení jsem bábovku nechala ve formě vychladnout.
Makronutrienty
20%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 086 kJ | 585 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 140 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,55 g
2,44 g |
4,61 g
1,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,855 SVJ | 0,461 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,7 g
8,58 g |
11,1 g
4,62 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 7,12 g |
Sůl | 0,486 g | 0,262 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů