Tvarohová bábovka - LC

Laduš

Tato lowcarb bábovka je výborná a vláčná, skvělá snídaně či dezert ke kávě.

Tvarohová bábovka - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 150 g
mouka kokosová 30 g
máslo čerstvé 80 g
tvaroh měkký polotučný 250 g
mléko plnotučné 200 ml
erythritol, sukrin 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
guma xantanová 1 lžička
sůl 1 špetka
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
káva instantní 2 lžičky
rum (originál tuzemský) 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem. Vzniklo mi hustší těsto, které jsem rozdělila do dvou misek. Do jedné misky jsem zašlehala kakao, kávu a rum.

  2. Obě těsta jsem pak střídavě navrstvila do formy na bábovku. Mám silikonovou, kterou není třeba vymazávat. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem na 180 stupňů 50 minut. Po upečení jsem bábovku nechala ve formě vychladnout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů