Tato lowcarb bábovka je výborná a vláčná, skvělá snídaně či dezert ke kávě.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
30 g |
30 g |
(rozehřátého a vychladlého) 80 g |
80 g |
250 g |
250 g |
200 ml |
200 ml |
50 g |
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
(nemusí být) 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem.
Vzniklo mi hustší těsto, které jsem rozdělila do dvou misek. Do jedné misky jsem zašlehala kakao, kávu a rum.
-
Obě těsta jsem pak střídavě navrstvila do formy na bábovku. Mám silikonovou, kterou není třeba vymazávat. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem na 180 stupňů 50 minut.
Po upečení jsem bábovku nechala ve formě vychladnout.
Makronutrienty
23%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 996 kJ | 527 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 126 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,8 g
1,88 g |
4,65 g
0,995 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,88 SVJ | 0,465 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,9 g
6,79 g |
10 g
3,59 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 5,63 g |
Sůl | 0,426 g | 0,226 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů