TUZEMSKÁ ŠŤOUCHANÁ BUCHTA

Dvě v troubě

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

TUZEMSKÁ ŠŤOUCHANÁ BUCHTA 4 další fotky

Rychlá klasika. Šťouchaná nebo děrovaná buchta.

Postup přípravy

  1. Vejce jsem vyšlehala s cukrem do pěny. Dále jsem přidala máslo, olej, mléko a opět jsem vše vyšlehala. Směs bude vypadat, jako když se zdrcla, ale není se čeho bát. K mouce jsem přidala prášek do pečiva, promíchala a mouku jsem postupně přisypala k máslové směsi. Těsto jsem rozetřela na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Plech jsem vložila do vyhřáté trouby na 180°C a buchtu jsem pekla 25 minut.

  3. Než se buchta upekla, připravila jsem si polevu. Do kastrůlku jsem dala rozpustit máslo. K němu jsem přilila rum a vodu. Jakmile bylo máslo zcela rozpuštěné, přisypala jsem kakao a moučkový cukr. Vše jsem důkladně promíchala. Jakmile se poleva začala vařit, stáhla jsem ji z plotýnky a dala stranou, abych trochu vychladla.

  4. Jakmile se upekla buchta, zadním koncem vařečky jsem do ní udělala díry. Na buchtu jsem nalila polevu, rozetřela ji a nechala jsem buchtu vychladnout.

  5. Poleva na buchtě krásně zatuhne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte