Nízkosacharidová příloha, nebo jen tak low carb zobání k vínu...
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tuřín | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
- tuřín nakrájet na kostky (hranolky), hodit na 5 minut do osolené vařící vody (vyplave). Slít. Dát na peč.papír, okořenit, postříkat olejem. Péct na 200 °C asi 10 minut. Posypat parmezánem, dopéct dalších 10 minut.
Makronutrienty
55%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 280 kJ | 756 kJ |
Kalorická hodnota | 66,9 kcal | 181 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,51 g
0,616 g |
20,3 g
1,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,751 SVJ | 2,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,99 g
0,984 g |
10,8 g
2,66 g |
Bílkoviny | 2,11 g | 5,72 g |
Sůl | 1,28 g | 3,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů