Tuňákový těstovinový salát

Jídelní plán

Jednoduchý, rychlý a svěží salát s tuňákem. Lehká a zdravá letní večeře nebo oběd.

Tuňákový těstovinový salát

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
těstoviny bezvaječné syrové 160 g
sůl 0,5 lžičky
rajče 1 kus
okurka 100 g
žlutá paprika 1 kus
olivy černé kalamata (kalamon) 60 g
bazalka čerstvá 1 hrst
tuňák ve vlastní šťávě 160 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostičky, nahrubo nasekáme bazalkové listy. Zakapeme olivovým olejem, citronem, případně můžeme dle chuti přidat i další bylinky nebo sojovou omáčku. Přidáme zchladlé těstoviny, olivy a promícháme. Dosolíme a opepříme dle chuti. Na salát klademe tuňáka, podáváme sypané parmazánem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů