Tuňákový těstovinový salát
Jednoduchý, rychlý a svěží salát s tuňákem. Lehká a zdravá letní večeře nebo oběd.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny bezvaječné syrové | 160 g |
sůl | 0,5 lžičky |
rajče | 1 kus |
okurka | 100 g |
žlutá paprika | 1 kus |
olivy černé kalamata (kalamon) | 60 g |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
tuňák ve vlastní šťávě | 160 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na kostičky, nahrubo nasekáme bazalkové listy. Zakapeme olivovým olejem, citronem, případně můžeme dle chuti přidat i další bylinky nebo sojovou omáčku. Přidáme zchladlé těstoviny, olivy a promícháme. Dosolíme a opepříme dle chuti. Na salát klademe tuňáka, podáváme sypané parmazánem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů