Jednoduchý, rychlý a svěží salát s tuňákem. Lehká a zdravá letní večeře nebo oběd.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na těstoviny: | |
---|---|
160 g |
160 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Na oblohu: | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
olivy černé kalamata (kalamon) 60 g |
60 g |
1 hrst |
1 hrst |
160 g |
160 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a necháme vychladnout.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, nahrubo nasekáme bazalkové listy.
Zakapeme olivovým olejem, citronem, případně můžeme dle chuti přidat i další bylinky nebo sojovou omáčku. Přidáme zchladlé těstoviny, olivy a promícháme. Dosolíme a opepříme dle chuti.
Na salát klademe tuňáka, podáváme sypané parmazánem.
Makronutrienty
55%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 712 kJ | 2 698 kJ |
Kalorická hodnota | 170 kcal | 645 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,8 g
0,726 g |
71,1 g
2,75 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,88 SVJ | 7,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,62 g
1,26 g |
28,9 g
4,75 g |
Bílkoviny | 7,48 g | 28,3 g |
Sůl | 1,44 g | 5,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů