Tuňákové placičky s rukolovým salátem
Tuňák v konzervě je super záležitostí. Má hodně bílkovin, není drahý tak jako čerstvý tuňák a navíc dlouho vydrží, takže jej lze vždy mít doma v zásobě. Tuňákové placičky jsou velmi rychlé na přípravu, takže se skvěle hodí, když se člověku třeba nechce s ničím dlouho vyvařovat. Ochutit si je můžeme podle toho, co máme zrovna doma a co nám chutná :-)
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
tuňák ve vlastní šťávě | 120 g |
česnek medvědí listy | 10 g |
cibule sladká, šalotka | 10 g |
vejce slepičí malé, s | 1 kus |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžička |
rukola | 1 hrst |
rajčata cherry | 75 g |
olivy černé kalamata (kalamon) | 40 g |
avokádo | 50 g |
žlutá paprika | 25 g |
okurka | 25 g |
lněný olej | 1 lžička |
ocet balsamikový | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Na placičky si v míse smícháme tuňáka (snažíme se ho co nejvíce zbavit šťávy, ve které je naložený), vejce a lahůdkové droždí a pořádně vidličkou promícháme, aby se vše spojilo dohromady. Směs ochutíme solí, pepřem, medvědím česnekem, cibulkou nakrájenou nadrobno a citrónovou kůrou. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které dáme na rozpálenou pánev s olivovým olejem a smažíme po obou stranách dohněda. Většinou Všechny ingredience na salát smícháme v míse dohromady. Rajčátka rozkrojíme na poloviny, avokádo a papriku nakrájíme na kostičky. Ochutíme solí, pepřem, lněným olejem a balsamikovým octem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů