Tuňákové placičky s rukolovým salátem

Adéla Kábelová

Tuňák v konzervě je super záležitostí. Má hodně bílkovin, není drahý tak jako čerstvý tuňák a navíc dlouho vydrží, takže jej lze vždy mít doma v zásobě. Tuňákové placičky jsou velmi rychlé na přípravu, takže se skvěle hodí, když se člověku třeba nechce s ničím dlouho vyvařovat. Ochutit si je můžeme podle toho, co máme zrovna doma a co nám chutná :-)

Tuňákové placičky s rukolovým salátem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
tuňák ve vlastní šťávě 120 g
česnek medvědí listy 10 g
cibule sladká, šalotka 10 g
vejce slepičí malé, s 1 kus
droždí lahůdkové sušené, tebi 1 lžíce
olivový olej 1 lžička
rukola 1 hrst
rajčata cherry 75 g
olivy černé kalamata (kalamon) 40 g
avokádo 50 g
žlutá paprika 25 g
okurka 25 g
lněný olej 1 lžička
ocet balsamikový 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Na placičky si v míse smícháme tuňáka (snažíme se ho co nejvíce zbavit šťávy, ve které je naložený), vejce a lahůdkové droždí a pořádně vidličkou promícháme, aby se vše spojilo dohromady. Směs ochutíme solí, pepřem, medvědím česnekem, cibulkou nakrájenou nadrobno a citrónovou kůrou. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které dáme na rozpálenou pánev s olivovým olejem a smažíme po obou stranách dohněda. Většinou Všechny ingredience na salát smícháme v míse dohromady. Rajčátka rozkrojíme na poloviny, avokádo a papriku nakrájíme na kostičky. Ochutíme solí, pepřem, lněným olejem a balsamikovým octem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů