Tuňákové placičky s rukolovým salátem

Adéla Kábelová

Tuňákové placičky s rukolovým salátem

Tuňák v konzervě je super záležitostí. Má hodně bílkovin, není drahý tak jako čerstvý tuňák a navíc dlouho vydrží, takže jej lze vždy mít doma v zásobě. Tuňákové placičky jsou velmi rychlé na přípravu, takže se skvěle hodí, když se člověku třeba nechce s ničím dlouho vyvařovat. Ochutit si je můžeme podle toho, co máme zrovna doma a co nám chutná :-)

Postup přípravy

  1. Na placičky si v míse smícháme tuňáka (snažíme se ho co nejvíce zbavit šťávy, ve které je naložený), vejce a lahůdkové droždí a pořádně vidličkou promícháme, aby se vše spojilo dohromady. Směs ochutíme solí, pepřem, medvědím česnekem, cibulkou nakrájenou nadrobno a citrónovou kůrou. Vlhkýma rukama tvoříme placičky, které dáme na rozpálenou pánev s olivovým olejem a smažíme po obou stranách dohněda. Většinou

    Všechny ingredience na salát smícháme v míse dohromady. Rajčátka rozkrojíme na poloviny, avokádo a papriku nakrájíme na kostičky. Ochutíme solí, pepřem, lněným olejem a balsamikovým octem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte