Tuňáková pizza - LC
Pizzu máme rádi asi všichni, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi je zdravá a i výborná!
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 2 kusy |
tuňák ve vlastní šťávě | 1 kus |
soda jedlá | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
rajský protlak | 4 lžíce |
kořenicí směs na pizzu | 1 lžíce |
mozzarella | 1 kus |
rajčata cherry | 4 kusy |
bazalka čerstvá | 1 snítka |
Postup přípravy
-
Z bílků vyšlehám sníh. K vyšlehaným bílkům přidám špetku soli, sodu a tuňáka a opatrně vše spolu smíchám. Vytvořené těsto na pizzu rozložím na pečící papír na plech. Peču ve vyhřáté troubě cca 10 minut na 180 stupňů.
-
Na upečené těsto namažu protlakem bylinky na pizzu, na kolečka nakrájená rajčata, mozzarellu, bazalku. Peču v troubě dalších cca 10 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů