Tuňáková pizza - LC

Lusinda

Pizzu máme rádi asi všichni, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi je zdravá a i výborná!

Tuňáková pizza - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vaječný bílek 2 kusy
tuňák ve vlastní šťávě 1 kus
soda jedlá 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
rajský protlak 4 lžíce
kořenicí směs na pizzu 1 lžíce
mozzarella 1 kus
rajčata cherry 4 kusy
bazalka čerstvá 1 snítka

Postup přípravy

  1. Z bílků vyšlehám sníh. K vyšlehaným bílkům přidám špetku soli, sodu a tuňáka a opatrně vše spolu smíchám. Vytvořené těsto na pizzu rozložím na pečící papír na plech. Peču ve vyhřáté troubě cca 10 minut na 180 stupňů.

  2. Na upečené těsto namažu protlakem bylinky na pizzu, na kolečka nakrájená rajčata, mozzarellu, bazalku. Peču v troubě dalších cca 10 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů