Pizzu máme rádi asi všichni, v této nízkosacharidové (lowcarb) verzi je zdravá a i výborná!
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
sliju šťávu 1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Navrch | |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
1 snítka |
1 snítka |
Postup přípravy
-
Z bílků vyšlehám sníh. K vyšlehaným bílkům přidám špetku soli, sodu a tuňáka a opatrně vše spolu smíchám. Vytvořené těsto na pizzu rozložím na pečící papír na plech. Peču ve vyhřáté troubě cca 10 minut na 180 stupňů.
-
Na upečené těsto namažu protlakem bylinky na pizzu, na kolečka nakrájená rajčata, mozzarellu, bazalku. Peču v troubě dalších cca 10 minut.
Makronutrienty
15%
59%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 515 kJ | 1 029 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 246 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,58 g
0,679 g |
7,16 g
1,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,358 SVJ | 0,716 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,05 g
3,37 g |
12,1 g
6,74 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 27,2 g |
Sůl | 1,75 g | 3,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů