TUŇÁK SE SALÁTY - nízkosacharidový
Tuňák nemůže být špatný...jednoduchá příprava low carb (LC)oběda, netřeba dělat složitosti...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
steak tuňák | 400 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 hrst |
kmín drcený | 2 g |
hlávkové bílé zelí | 0,25 kusu |
mrkev | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
ledový salát | 0,25 kusu |
zakysaná smetana | 100 g |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zelná slát, aby se rozležel. Zelí najemno nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme, promačkáme rukou. Dochutíme, promícháme a dáme do chladu.
-
Porce tuňáka okořeníme, orestujeme na ghí z každé strany 5 minut.
-
Mezitím nakrájíme ledový salát, promícháme se zakysanou smetanou a osolíme.
-
Podáváme porci tuňáka, oba druhy salátů a libujeme si, jak jíme zdravě:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů