Tuňák nemůže být špatný...jednoduchá příprava low carb (LC)oběda, netřeba dělat složitosti...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
2 g |
2 g |
Salát I. | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Salát II. | |
0,25 kusu |
0,25 kusu |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme zelná slát, aby se rozležel. Zelí najemno nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme, promačkáme rukou.
Dochutíme, promícháme a dáme do chladu.
-
Porce tuňáka okořeníme, orestujeme na ghí z každé strany 5 minut.
-
Mezitím nakrájíme ledový salát, promícháme se zakysanou smetanou a osolíme.
-
Podáváme porci tuňáka, oba druhy salátů a libujeme si, jak jíme zdravě:)
Makronutrienty
21%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 435 kJ | 1 837 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 439 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,05 g
0,776 g |
17,1 g
3,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,405 SVJ | 1,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,29 g
2,04 g |
26,5 g
8,62 g |
Bílkoviny | 8,78 g | 37,1 g |
Sůl | 3,03 g | 12,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů