Tuňák s teplou zeleninou - LC
Jelikož je pro mě tuňák vzácné jídlo, snažila jsem se vymyslet nějakou vhodnou přílohu. Jako první mě napadly fazolové lusky, ale ty mám dost často. Měla jsem doma zbytky zeleniny, když jsem dělala čínu, tak jsem ji chtěla využít. Rozhodla jsem se tedy pro zeleninové ragú. Během přípravy zeleniny jsem ale názor změnila a jen jsem ji orestovala, žádnou omáčku jsem nedělala. A skvěle jsem si pochutnala.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
steak tuňák | 293 g |
olivový olej panenský | 2 lžičky |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
pepř barevný celý | 1 g |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
česnek stroužky | 1 kus |
mrkev | 40 g |
ředkvičky | 2 kusy |
bílá paprika | 90 g |
okurka | 60 g |
fazolové lusky mražené | 60 g |
rajčata cherry | 5 kusů |
sůl himálajská jemná | 0,3 lžičky |
kořenicí směs řecké bylinky | 0,5 lžičky |
pepř barevný celý | 1 g |
Postup přípravy
-
2 steaky jsem potřela z obou stran extra panenským olivovým olejem, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě mletým barevným pepřem. Nechala jsem nějakou dobu odpočinou v pokojové teplotě a pak jsem orestovala z obou stran na suché pánvi na mírném plameni.
-
Zelenina: Postup je velmi jednoduchý. Na větší pánvi jsem rozehřála olej. Přidala jsem šalotku a osmahla. Pak česnek a postupně ostatní zeleninu počínaje tou nejtvrdší. Nakonec jsem všechnu zeleninu osolila, okořenila a ještě všechno dohromady zarestovala.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů