Tuňák s teplou zeleninou - LC

Laduš

Jelikož je pro mě tuňák vzácné jídlo, snažila jsem se vymyslet nějakou vhodnou přílohu. Jako první mě napadly fazolové lusky, ale ty mám dost často. Měla jsem doma zbytky zeleniny, když jsem dělala čínu, tak jsem ji chtěla využít. Rozhodla jsem se tedy pro zeleninové ragú. Během přípravy zeleniny jsem ale názor změnila a jen jsem ji orestovala, žádnou omáčku jsem nedělala. A skvěle jsem si pochutnala.

Tuňák s teplou zeleninou - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
steak tuňák 293 g
olivový olej panenský 2 lžičky
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř barevný celý 1 g
olivový olej panenský 1 lžíce
cibule sladká, šalotka 2 kusy
česnek stroužky 1 kus
mrkev 40 g
ředkvičky 2 kusy
bílá paprika 90 g
okurka 60 g
fazolové lusky mražené 60 g
rajčata cherry 5 kusů
sůl himálajská jemná 0,3 lžičky
kořenicí směs řecké bylinky 0,5 lžičky
pepř barevný celý 1 g

Postup přípravy

  1. 2 steaky jsem potřela z obou stran extra panenským olivovým olejem, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě mletým barevným pepřem. Nechala jsem nějakou dobu odpočinou v pokojové teplotě a pak jsem orestovala z obou stran na suché pánvi na mírném plameni.

  2. Zelenina: Postup je velmi jednoduchý. Na větší pánvi jsem rozehřála olej. Přidala jsem šalotku a osmahla. Pak česnek a postupně ostatní zeleninu počínaje tou nejtvrdší. Nakonec jsem všechnu zeleninu osolila, okořenila a ještě všechno dohromady zarestovala.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů