Tuňák s teplou zeleninou - LC

Laduš

Tuňák s teplou zeleninou - LC

Jelikož je pro mě tuňák vzácné jídlo, snažila jsem se vymyslet nějakou vhodnou přílohu. Jako první mě napadly fazolové lusky, ale ty mám dost často. Měla jsem doma zbytky zeleniny, když jsem dělala čínu, tak jsem ji chtěla využít. Rozhodla jsem se tedy pro zeleninové ragú. Během přípravy zeleniny jsem ale názor změnila a jen jsem ji orestovala, žádnou omáčku jsem nedělala. A skvěle jsem si pochutnala.

Postup přípravy

  1. 2 steaky jsem potřela z obou stran extra panenským olivovým olejem, osolila růžovou himalájskou solí a okořenila čerstvě mletým barevným pepřem. Nechala jsem nějakou dobu odpočinou v pokojové teplotě a pak jsem orestovala z obou stran na suché pánvi na mírném plameni.

  2. Zelenina: Postup je velmi jednoduchý. Na větší pánvi jsem rozehřála olej. Přidala jsem šalotku a osmahla. Pak česnek a postupně ostatní zeleninu počínaje tou nejtvrdší. Nakonec jsem všechnu zeleninu osolila, okořenila a ještě všechno dohromady zarestovala.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte