Tukožroutská polévka - nízkosacharidová

Celá já

Asi všichni jsme slyšeli o tukožroutské polévce - samá zelenina, žádný tuk. Ovšem tato low carb (LC) je vylepšená o klobásku, zelenina poctivě restovaná na sádle ...to je vyšší level :).

Tukožroutská polévka - nízkosacharidová

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
vepřové sádlo 1 lžíce
hlávkové bílé zelí 0,25 hlávky
žlutá paprika 1 kus
mrkev 1 kus
kedlubna 1 kus
rajčata v plechovce 1 kus
klobása 1 kus
sůl 1 lžička
kořenicí směs bylinková 1 lžíce
sýr eidam 45% 50 g
chilli sušené mleté 2 špetky
petrželka, petrželová nať 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Cibuli si nakrájíme nadrobno, želí na nudličky, papriku na nudličky, mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo.

  2. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme mrkev, kedlubnu, zelí a papriku. Zalijeme vodou, okořeníme a povaříme doměkka.

  3. Mezitím si nakrájíme na kolečka dobrou klobásu a nakonec ji do hotové polévky přidáme. Servírujeme polévku sypanou strouhaným sýrem, chilli a petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů