Tukožroutská polévka - nízkosacharidová
Asi všichni jsme slyšeli o tukožroutské polévce - samá zelenina, žádný tuk. Ovšem tato low carb (LC) je vylepšená o klobásku, zelenina poctivě restovaná na sádle ...to je vyšší level :).
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
hlávkové bílé zelí | 0,25 hlávky |
žlutá paprika | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
kedlubna | 1 kus |
rajčata v plechovce | 1 kus |
klobása | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
kořenicí směs bylinková | 1 lžíce |
sýr eidam 45% | 50 g |
chilli sušené mleté | 2 špetky |
petrželka, petrželová nať | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli si nakrájíme nadrobno, želí na nudličky, papriku na nudličky, mrkev a kedlubnu nastrouháme nahrubo.
-
Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme mrkev, kedlubnu, zelí a papriku. Zalijeme vodou, okořeníme a povaříme doměkka.
-
Mezitím si nakrájíme na kolečka dobrou klobásu a nakonec ji do hotové polévky přidáme. Servírujeme polévku sypanou strouhaným sýrem, chilli a petrželkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů