Použila jsem trhané vepřové maso Krahulík Sous-vide bez lepku a éček.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rýže | |
---|---|
200 g |
200 g |
mražený špenát listový, řezaný 200 g |
200 g |
50 ml |
50 ml |
60 g |
60 g |
80 g |
80 g |
Maso | |
vepřové maso ochucené, marinované 300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Příprava rýže:
V hrnci si uvařím natural rýži, na pánvi osmahnu na olivovém oleji květákovou rýži a špenát. Poté přidám kokosové mléko a smetanu a ochutím solí a česnekem.
Příprava masa:
Trhané vepřové připravím nejlépe v troubě dle návodu (cca 20 min)
Makronutrienty
27%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 714 kJ | 1 393 kJ |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 333 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,55 g
0,599 g |
14,7 g
1,17 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,755 SVJ | 1,47 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
5,51 g |
25,2 g
10,7 g |
Bílkoviny | 6,99 g | 13,6 g |
Sůl | 0,139 g | 0,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů