TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO PEČENÝM BATÁTEM A CIBULOVOU MARMELÁDOU
Lahodné lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)
- 4h
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 1 kg |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 5 kusů |
olivový olej | 2 lžíce |
olivový olej ochucený chilli | 1 lžíce |
paprika sladká mletá uzená | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky |
worcestrová omáčka | 1 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
ocet vinný bílý | 1 lžíce |
sumah | 10 g |
voda | 100 ml |
cibule červená | 5 kusů |
olivový olej | 2 lžíce |
erythritol, sukrin | 3 lžíce |
červené víno suché | 150 ml |
ocet vinný červený | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
tymián sušený | 0,2 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso omyji, očistím od tuku a obalím v marinádě. Cibuli a česnek nakrájím na kostičky, dám do zapékací misky, na to maso s marinádou a nechám přes noc odležet. Peču na 160°C 3-4 hodiny, podle potřeby dolévám pivo nebo vodu, po upečení vidličkou roztrhám.
-
Cibuli nakrájím na proužky, osolím a restuji na oleji asi 10minut. Zaliji vínem a octem, přidám koření a dusím asi 40minut, nechám vydusit tekutinu a podle chuti osolím, opepřím nebo osladím. Horké dám do skleničky, zavíčkuji a otočím dnem vzhůru, uchovávám v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů