TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO PEČENÝM BATÁTEM A CIBULOVOU MARMELÁDOU

Oli

Lahodné lowcarb jídlo od Věry Husákové, děkujeme :)

TRHANÉ VEPŘOVÉ MASO PEČENÝM BATÁTEM A CIBULOVOU MARMELÁDOU

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová plec 1 kg
cibule 2 kusy
česnek stroužky 5 kusů
olivový olej 2 lžíce
olivový olej ochucený chilli 1 lžíce
paprika sladká mletá uzená 2 lžičky
pepř černý mletý 1 lžička
sůl 2 lžičky
worcestrová omáčka 1 lžíce
sojová omáčka 1 lžíce
ocet vinný bílý 1 lžíce
sumah 10 g
voda 100 ml
cibule červená 5 kusů
olivový olej 2 lžíce
erythritol, sukrin 3 lžíce
červené víno suché 150 ml
ocet vinný červený 1 lžíce
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
tymián sušený 0,2 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso omyji, očistím od tuku a obalím v marinádě. Cibuli a česnek nakrájím na kostičky, dám do zapékací misky, na to maso s marinádou a nechám přes noc odležet. Peču na 160°C 3-4 hodiny, podle potřeby dolévám pivo nebo vodu, po upečení vidličkou roztrhám.

  2. Cibuli nakrájím na proužky, osolím a restuji na oleji asi 10minut. Zaliji vínem a octem, přidám koření a dusím asi 40minut, nechám vydusit tekutinu a podle chuti osolím, opepřím nebo osladím. Horké dám do skleničky, zavíčkuji a otočím dnem vzhůru, uchovávám v lednici.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů