Trhané maso na hořčici s pečenými batáty a cuketou
Chutný oběd s lowcarb přílohou. Další recepty najdete i zde: https://www.instagram.com/p/Cggc800rehz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 7h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Fritéza
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 1 250 g |
hořčice plnotučná | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
batáty, sladké brambory | 400 g |
cuketa | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř | 0,3 lžičky |
olivový olej | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso očistíme, nasolíme, napepříme, potřeme hořčicí a dáme si multifunkčního hrnce (Salente Cuco) s bylinkami. Pomalíme 7 hodin.
-
Batát si nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco program dušení 5 minut). Poté opepříme a zakápneme olejem, cuketu osolíme a opepříme, dáme do HF (Klarstein VitAir) na 220 stupňů 10 minut, pak batátu otočíme, aby byla křupavá ze všech stran a cuketu promícháme a pečeme dalších 10 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů