Trhané maso na hořčici s pečenými batáty a cuketou

Lenny73

Chutný oběd s lowcarb přílohou. Další recepty najdete i zde: https://www.instagram.com/p/Cggc800rehz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Trhané maso na hořčici s pečenými batáty a cuketou

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vepřová plec 1 250 g
hořčice plnotučná 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
bylinky čerstvé směs 1 hrst
batáty, sladké brambory 400 g
cuketa 1 kus
sůl 0,5 lžičky
pepř 0,3 lžičky
olivový olej 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso očistíme, nasolíme, napepříme, potřeme hořčicí a dáme si multifunkčního hrnce (Salente Cuco) s bylinkami. Pomalíme 7 hodin.

  2. Batát si nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco program dušení 5 minut). Poté opepříme a zakápneme olejem, cuketu osolíme a opepříme, dáme do HF (Klarstein VitAir) na 220 stupňů 10 minut, pak batátu otočíme, aby byla křupavá ze všech stran a cuketu promícháme a pečeme dalších 10 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů