Trhaná vepřová plec a cuketa s bylinkovým dipem
Moc dobrý lowcarb oběd, do teplých dní jako dělaný. Pomalé i rychlé vaření najdete na jednom místě ↙️ https://www.instagram.com/p/CdiON7yrcYL/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 10h
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec bez kosti | 1 250 g |
rajčata v plechovce | 2 kusy |
česnek stroužky | 3 kusy |
xylitol | 2 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
bílý jogurt řeckého typu | 140 g |
majonéza | 1 lžíce |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cuketa | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Vše krom masa dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Maso očistíme, ponoříme do marinády a necháme několik hodin v lednici. Pak přendáme do pomalého hrnce (Salante Cuco) a pomalíme 5 hodin.
-
Pak maso vyndáme, roztrháme a ještě prolijeme vzniklou rajčatovou omáčkou, aby bylo pořádně šťavnaté.
-
Cuketu si osmahneme na másle z obou stran, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout a pak promazáváme cuketu bylinkovým dipem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů