Trhaná vepřová plec a cuketa s bylinkovým dipem

Lenny73

Moc dobrý lowcarb oběd, do teplých dní jako dělaný. Pomalé i rychlé vaření najdete na jednom místě ↙️ https://www.instagram.com/p/CdiON7yrcYL/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Trhaná vepřová plec a cuketa s bylinkovým dipem

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová plec bez kosti 1 250 g
rajčata v plechovce 2 kusy
česnek stroužky 3 kusy
xylitol 2 lžíce
chilli sušené mleté 1 špetka
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
bílý jogurt řeckého typu 140 g
majonéza 1 lžíce
bylinky čerstvé směs 1 hrst
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
cuketa 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 2 špetky

Postup přípravy

  1. Vše krom masa dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Maso očistíme, ponoříme do marinády a necháme několik hodin v lednici. Pak přendáme do pomalého hrnce (Salante Cuco) a pomalíme 5 hodin.

  2. Pak maso vyndáme, roztrháme a ještě prolijeme vzniklou rajčatovou omáčkou, aby bylo pořádně šťavnaté.

  3. Cuketu si osmahneme na másle z obou stran, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout a pak promazáváme cuketu bylinkovým dipem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů