Třešňová bublanina - LC
Třešně asi nejsou tak úplně LC, ale jsou jednou za rok, navíc jsem si je sama natrhala na stromě, tak proč ne. 🙂 Však je lze v bublanině nahradit jakýmkoliv jiným vhodným ovocem.
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Outdoor a trek
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mandlová mouka | 150 g |
mouka kokosová | 30 g |
máslo čerstvé | 80 g |
tvaroh měkký tučný | 250 g |
mléko plnotučné | 200 ml |
erythritol, sukrin | 50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
guma xantanová | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
třešně | 500 g |
Postup přípravy
-
Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem a šlehala, dokud těsto pěkně nezhoustlo. Těsto jsem vylila na plech vyložený pečícím papírem a navrch naskládala půlky třešní. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem 40 minut na 180 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů