Třešňová bublanina - LC

Laduš

Třešně asi nejsou tak úplně LC, ale jsou jednou za rok, navíc jsem si je sama natrhala na stromě, tak proč ne. 🙂 Však je lze v bublanině nahradit jakýmkoliv jiným vhodným ovocem.

Třešňová bublanina - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 150 g
mouka kokosová 30 g
máslo čerstvé 80 g
tvaroh měkký tučný 250 g
mléko plnotučné 200 ml
erythritol, sukrin 50 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
guma xantanová 1 lžička
sůl 1 špetka
třešně 500 g

Postup přípravy

  1. Celá vejce jsem se solí a erythritolem vyšlehala do pěny (cca 10 minut). Zašlehala jsem mléko, máslo a tvaroh. Pak jsem postupně po troškách zašlehala mouky smíchané s PDP a xanthanem a šlehala, dokud těsto pěkně nezhoustlo. Těsto jsem vylila na plech vyložený pečícím papírem a navrch naskládala půlky třešní. Vložila jsem do předehřáté trouby a pekla jsem 40 minut na 180 stupňů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů