TRESKA V TĚSTÍČKU A SALÁT COLESLAW
Ryba a salátek nízkosacharidově, skvělý oběd od Věry Husákové, děkujeme :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 1 lžíce |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu | 30 g |
sůl | 1 špetka |
treska | 400 g |
sůl | 4 špetky |
pepř černý mletý | 4 špetky |
olivový olej | 50 ml |
hlávkové bílé zelí | 0,3 hlávky |
mrkev | 1 kus |
celer | 0,25 kusu |
cibule | 1 kus |
majonéza | 100 g |
ocet kvasný lihový | 1 lžíce |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vše na těstíčko smíchat a nechat 10 minut odležet, je-li třeba, ještě přidat mouku nebo droždí. Tresku rozdělím na menší kousky, osuším, osolím, opepřím a obalím v těstíčku, smažím na oleji.
-
Zelí nakrouhám a překrájím na menší kousky, osolím a promačkám, aby pustilo vodu, kterou téměř všechnu zcedím. Nastrouhám mrkev nahrubo, celer najemno, nakrájím nadrobno cibuli. Smíchám si majonézu s octem, sladidlem, pepřem a promíchám. Je-li třeba ještě dosolím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů