Rychlý recept, u kterého lze velmi snadno upravit množství sacharidů. Jednoduše si dáme méně rýže, nebo ji i zcela odebereme a nahradíme jí zeleninou.
- 25m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
2,5 lžíce |
2,5 lžíce |
180 g |
180 g |
30 g |
30 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
75 g |
75 g |
80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
30 g |
30 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jako první si ochutíme tresku libovolným kořením - já většinou používám sůl, pepř a sladkou papriku nebo prášek ze sušených rajčat. Pokapeme jí olivovým olejem a dáme péct do trouby na cca 15-20 minut.
Rýži můžeme uvařit den předem a zchladit ji (abychom podpořili vznik rezistentních škrobů). Pak jí jen ohřejeme na pánvi společně se zeleninou. Případně ji dle návodu uvaříme až nyní.
Na pánev dáme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a po chvíli přidáme i veškerou ostatní zeleninu (papriky, cuketu a rajčata jsem nakrájela na menší kousky). Ochutíme solí a pepřem a restujeme doměkka. Ke konci vmícháme rýži a společně krátce prohřejeme.
Na talíř můžeme přidat nějaké lupení - rukolu, polníček nebo cokoliv dalšího, co máme doma. Ochutíme solí, pepřem, octem a trochou oleje.
Makronutrienty
35%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 493 kJ | 2 646 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 632 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,29 g
0,842 g |
39,1 g
4,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,729 SVJ | 3,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,27 g
1,1 g |
39 g
5,9 g |
Bílkoviny | 6,41 g | 34,4 g |
Sůl | 0,07 g | 0,378 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů