Treska se zeleninou a rýží

Adéla Kábelová

Treska se zeleninou a rýží

Rychlý recept, u kterého lze velmi snadno upravit množství sacharidů. Jednoduše si dáme méně rýže, nebo ji i zcela odebereme a nahradíme jí zeleninou.

Postup přípravy

  1. Jako první si ochutíme tresku libovolným kořením - já většinou používám sůl, pepř a sladkou papriku nebo prášek ze sušených rajčat. Pokapeme jí olivovým olejem a dáme péct do trouby na cca 15-20 minut.

    Rýži můžeme uvařit den předem a zchladit ji (abychom podpořili vznik rezistentních škrobů). Pak jí jen ohřejeme na pánvi společně se zeleninou. Případně ji dle návodu uvaříme až nyní.

    Na pánev dáme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a po chvíli přidáme i veškerou ostatní zeleninu (papriky, cuketu a rajčata jsem nakrájela na menší kousky). Ochutíme solí a pepřem a restujeme doměkka. Ke konci vmícháme rýži a společně krátce prohřejeme.

    Na talíř můžeme přidat nějaké lupení - rukolu, polníček nebo cokoliv dalšího, co máme doma. Ochutíme solí, pepřem, octem a trochou oleje.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte