Treska se sýrovým kabátkem, šťouchané brambory s mrkví a bylinkami
Skvělé, zdravé jídlo s vitaminovou tečkou - první salát ze skleníku mé maminky :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
treska tmavá filet | 320 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
kořenicí směs na ryby | 1 lžička |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
sýr eidam 45% | 50 g |
máslo | 1 lžička |
brambory konzumní pozdní | 4 kusy |
mrkev | 2 kusy |
máslo | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
hlávkový salát | 1 kus |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme přílohu: na kostky nakrájené oškrábané brambory si dáme vařit do osolené vody, přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Přidáme lžičku másla a vaříme doměkka.
-
Necháme jen málo vody, brambory i mrkev rozšťoucháme a přidáme nasekané bylinky (já měla petrželku a pažitku).
-
Porce tresky si osolíme, okmínujeme a posypeme kořením na ryby. Opečeme na oleji z obou stran, na závěr přidáme máslo a posypeme strouhaným sýrem, aby se roztavil.
-
Servírujeme polité výpekem z masa, s jarním hlávkovým salátkem se zakysanou smetanou. Dobrou chuť !
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů