Treska se sýrovým kabátkem, šťouchané brambory s mrkví a bylinkami

Oli

Skvělé, zdravé jídlo s vitaminovou tečkou - první salát ze skleníku mé maminky :)

Treska se sýrovým kabátkem, šťouchané brambory s mrkví a bylinkami

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
treska tmavá filet 320 g
olej řepkový 1 lžíce
kořenicí směs na ryby 1 lžička
kmín drcený 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
sýr eidam 45% 50 g
máslo 1 lžička
brambory konzumní pozdní 4 kusy
mrkev 2 kusy
máslo 1 lžička
sůl 1 lžička
bylinky čerstvé směs 1 hrst
hlávkový salát 1 kus
zakysaná smetana 2 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme přílohu: na kostky nakrájené oškrábané brambory si dáme vařit do osolené vody, přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Přidáme lžičku másla a vaříme doměkka.

  2. Necháme jen málo vody, brambory i mrkev rozšťoucháme a přidáme nasekané bylinky (já měla petrželku a pažitku).

  3. Porce tresky si osolíme, okmínujeme a posypeme kořením na ryby. Opečeme na oleji z obou stran, na závěr přidáme máslo a posypeme strouhaným sýrem, aby se roztavil.

  4. Servírujeme polité výpekem z masa, s jarním hlávkovým salátkem se zakysanou smetanou. Dobrou chuť !

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů