Treska s rajčaty, cuketou a tymiánem v papilotě

Jídelní plán

Treska s rajčaty, cuketou a tymiánem v papilotě

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
treska tmavá filet 400 g
cuketa 1 kus
rajčata 2 kusy
olivy černé kalamata (kalamon) 50 g
česnek 2 stroužky
olivový olej 1 lžíce
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 0,25 lžičky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
tymián 3 snítky
máslo čerstvé 2 oříšky
bílý jogurt 100 g
česnek 1 stroužek
bazalka sušená drhnutá 1 lžička
sůl 0,25 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Připravíme si alobal nebo pečicí papír na dva balíčky.  Nakrájenou zeleninu naskládáme do jehich středu. Osolíme, opepříme. Navrch položíme tresku. Posypeme utřeným česnekem, tymiánem, osolíme a opepříme. Nakonec zastříkneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zabalíme do pevného balíčku, aby šťáva nevytekla. U alobalu okraje založíme, v případě pečicího papíru pevně zavážeme.
Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 12 minut.
Nakonec v horkém pokrmu necháme rozpustit oříšek másla.

    Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Připravíme si alobal nebo pečicí papír na dva balíčky. Nakrájenou zeleninu naskládáme do jehich středu. Osolíme, opepříme. Navrch položíme tresku. Posypeme utřeným česnekem, tymiánem, osolíme a opepříme. Nakonec zastříkneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zabalíme do pevného balíčku, aby šťáva nevytekla. U alobalu okraje založíme, v případě pečicího papíru pevně zavážeme. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 12 minut. Nakonec v horkém pokrmu necháme rozpustit oříšek másla.

  2. Dip si připravíme velice jednoduše. Česnek prolisujeme, smícháme s jogutem a bazalkou - můžeme použít čerstvou pokud máme, jinak si vystačíme se sušenou. Dochutíme solí, pepřem, případně trochou citronové šťávy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů