Treska s rajčaty, cuketou a tymiánem v papilotě
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
treska tmavá filet | 400 g |
cuketa | 1 kus |
rajčata | 2 kusy |
olivy černé kalamata (kalamon) | 50 g |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,25 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
tymián | 3 snítky |
máslo čerstvé | 2 oříšky |
bílý jogurt | 100 g |
česnek | 1 stroužek |
bazalka sušená drhnutá | 1 lžička |
sůl | 0,25 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Připravíme si alobal nebo pečicí papír na dva balíčky. Nakrájenou zeleninu naskládáme do jehich středu. Osolíme, opepříme. Navrch položíme tresku. Posypeme utřeným česnekem, tymiánem, osolíme a opepříme. Nakonec zastříkneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Zabalíme do pevného balíčku, aby šťáva nevytekla. U alobalu okraje založíme, v případě pečicího papíru pevně zavážeme. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme 12 minut. Nakonec v horkém pokrmu necháme rozpustit oříšek másla.
-
Dip si připravíme velice jednoduše. Česnek prolisujeme, smícháme s jogutem a bazalkou - můžeme použít čerstvou pokud máme, jinak si vystačíme se sušenou. Dochutíme solí, pepřem, případně trochou citronové šťávy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů