Treska s fazolovými lusky a zakysanou smetanou - LC

Laduš

Dnes lowcarb jídlo, co dům (mrazák) dal. Jednoduché a hotové za několik minut. Skvěle jsem si pochutnala.

Treska s fazolovými lusky a zakysanou smetanou - LC

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g
máslo čerstvé 2 lžičky
zelené fazolové lusky mražené 200 g
sůl 1 špetka
pepř barevný celý 1 g
treska 250 g
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
kmín drcený 0,5 lžičky
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
zakysaná smetana 1 lžíce
pažitka nať čerstvá 1 hrst
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. LUSKY - neměla jsem slaninu, tak jsem z nouze použila šunku (3 plátky), kterou jsem nakrájela na kostičky. Na pánvi jsem rozehřála máslo (2 lžičky), přidala šunku a trochu opražila. Pak jsem přidala mražené lusky (cca 200 g), lehce osolila, opepřila čerstvě mletým barevným pepřem a vše orestovala.

  2. RYBA - filet aljašské tresky jsem opláchla a vysušila papírovými utěrkami. Osolila jsem růžovou solí a posypala mletým kmínem. Restovala jsem z obou stran na přepuštěném másle (1 lžíce).

  3. Do zakysané smetany (1 lžíce) jsem přidala hrst nakrájené čerstvé pažitky. Vždycky, když dělám lusky tímto způsobem, dávám si k tomu zakysanku. Miluju ty chutě dohromady.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů