Treska s fazolovými lusky a zakysanou smetanou - LC
Dnes lowcarb jídlo, co dům (mrazák) dal. Jednoduché a hotové za několik minut. Skvěle jsem si pochutnala.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 50 g |
máslo čerstvé | 2 lžičky |
zelené fazolové lusky mražené | 200 g |
sůl | 1 špetka |
pepř barevný celý | 1 g |
treska | 250 g |
sůl himálajská jemná | 0,5 lžičky |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
pažitka nať čerstvá | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
LUSKY - neměla jsem slaninu, tak jsem z nouze použila šunku (3 plátky), kterou jsem nakrájela na kostičky. Na pánvi jsem rozehřála máslo (2 lžičky), přidala šunku a trochu opražila. Pak jsem přidala mražené lusky (cca 200 g), lehce osolila, opepřila čerstvě mletým barevným pepřem a vše orestovala.
-
RYBA - filet aljašské tresky jsem opláchla a vysušila papírovými utěrkami. Osolila jsem růžovou solí a posypala mletým kmínem. Restovala jsem z obou stran na přepuštěném másle (1 lžíce).
-
Do zakysané smetany (1 lžíce) jsem přidala hrst nakrájené čerstvé pažitky. Vždycky, když dělám lusky tímto způsobem, dávám si k tomu zakysanku. Miluju ty chutě dohromady.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů