Dnes lowcarb jídlo, co dům (mrazák) dal. Jednoduché a hotové za několik minut. Skvěle jsem si pochutnala.
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Lusky | |
---|---|
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g |
50 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
200 g |
200 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Ryba | |
250 g |
250 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Dip | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
LUSKY - neměla jsem slaninu, tak jsem z nouze použila šunku (3 plátky), kterou jsem nakrájela na kostičky. Na pánvi jsem rozehřála máslo (2 lžičky), přidala šunku a trochu opražila. Pak jsem přidala mražené lusky (cca 200 g), lehce osolila, opepřila čerstvě mletým barevným pepřem a vše orestovala.
-
RYBA - filet aljašské tresky jsem opláchla a vysušila papírovými utěrkami. Osolila jsem růžovou solí a posypala mletým kmínem. Restovala jsem z obou stran na přepuštěném másle (1 lžíce).
-
Do zakysané smetany (1 lžíce) jsem přidala hrst nakrájené čerstvé pažitky.
Vždycky, když dělám lusky tímto způsobem, dávám si k tomu zakysanku. Miluju ty chutě dohromady.
Makronutrienty
15%
57%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 431 kJ | 1 285 kJ |
Kalorická hodnota | 103 kcal | 307 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,95 g
0,253 g |
8,8 g
0,754 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,295 SVJ | 0,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,49 g
2,74 g |
16,4 g
8,18 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 33,2 g |
Sůl | 1,35 g | 4,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů