TRESKA S CUKETOU A TATARKOVÝMI BRAMBORAM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

TRESKA S CUKETOU A TATARKOVÝMI BRAMBORAM

Sklidila jsem poslední letošní cuketky. Letos mi udělaly vážně obrovskou radost, holky jedny zelený. Rostly jako smyslů zbavený. A světe div se, i můj mužskej zalitoval, že už další domácí nebudou.

Postup přípravy

  1. Filé necháme rozmrazit, poté mezi dlaněmi lehce vyždímáme, osolíme a okořeníme kmínem a bylinkami, uložíme na plech s pečícím papírem a vložíme na 15 minut do trouby na 180 stupňů. Před koncem pečení přelijeme rozpuštěným máslem.

  2. Cuketa: 4 drobnější cuketky i se slupkou (na půlkolečka), 1 středně velká cibule (nadrobno), 50g másla, sůl, bylinky dle chuti (já dala provensálské), 150ml smetany ke šlehání.

    Na másle necháme zpěnit cibuli, vsypeme cuketu, osolíme, přidáme bylinky a dusíme za občasného promíchání pod pokličkou do poloměkka. Poté zalijeme smetanou a provaříme, případně můžeme zahustit hotovou jíškou.

  3. Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.

  4. V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte