TRESKA na SMETANOVÉ KAPUSTĚ

Báječný nízkosacharidový oběd, brzo hotový a velmi cenný pro tělo :) Děkujeme Luc Ka za suoer recept!

TRESKA na SMETANOVÉ KAPUSTĚ

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kapusta hlávková 400 g
cibule 1 kus
máslo přepuštěné, ghí 2 lžíce
víno bílé jakostní 40 ml
vývar zeleninový domácí 100 ml
smetana na vaření 150 ml
treska 400 g
sůl 2 špetky
pepř bílý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 2 špetky
cibulka jarní, sečka 1 svazek
limetka 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Z hlávky kapusty odstraníme vnější listy. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Uvolníme listy a vykrajíme všechna tuhá žebra, potom listy blanšírujeme v dostatečném množství důkladně osolené vody. Stačí pár minut. Scedíme, zchladíme a necháme okapat. Nakonec nakrájíme na proužky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi (28 cm) zahřejeme ghí a 2-3 minutky na něm restujeme cibuli. Podlijeme vínem, doplníme vývarem a smetanou. Při střední teplotě chvíli povaříme, než se nám základ trochu zredukuje. Během toho tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme že všech stran.

  3. Do svařené omáčky vložíme kapustu, 2/3 pokrájené snítky z jarní cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem (já dala dvě špetky). Filety z tresky položíme na kapustu, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme "táhnout" cca 6-8 min.

  4. Tresky poté opatrně vyjmeme, kapustovou směs ještě jednou v pánvi promícháme a rozdělíme na talíře, na směs položíme filetu a posypeme zbylou jarní cibulkou a přidáme plátky/měsíčky limetky na pokapání.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů