TRESKA na SMETANOVÉ KAPUSTĚ
Báječný nízkosacharidový oběd, brzo hotový a velmi cenný pro tělo :) Děkujeme Luc Ka za suoer recept!
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta hlávková | 400 g |
cibule | 1 kus |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
víno bílé jakostní | 40 ml |
vývar zeleninový domácí | 100 ml |
smetana na vaření | 150 ml |
treska | 400 g |
sůl | 2 špetky |
pepř bílý mletý | 1 špetka |
muškátový ořech mletý | 2 špetky |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
limetka | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Z hlávky kapusty odstraníme vnější listy. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Uvolníme listy a vykrajíme všechna tuhá žebra, potom listy blanšírujeme v dostatečném množství důkladně osolené vody. Stačí pár minut. Scedíme, zchladíme a necháme okapat. Nakonec nakrájíme na proužky.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi (28 cm) zahřejeme ghí a 2-3 minutky na něm restujeme cibuli. Podlijeme vínem, doplníme vývarem a smetanou. Při střední teplotě chvíli povaříme, než se nám základ trochu zredukuje. Během toho tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme že všech stran.
-
Do svařené omáčky vložíme kapustu, 2/3 pokrájené snítky z jarní cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem (já dala dvě špetky). Filety z tresky položíme na kapustu, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme "táhnout" cca 6-8 min.
-
Tresky poté opatrně vyjmeme, kapustovou směs ještě jednou v pánvi promícháme a rozdělíme na talíře, na směs položíme filetu a posypeme zbylou jarní cibulkou a přidáme plátky/měsíčky limetky na pokapání.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů