TRESKA na SMETANOVÉ KAPUSTĚ

TRESKA na SMETANOVÉ KAPUSTĚ

Báječný nízkosacharidový oběd, brzo hotový a velmi cenný pro tělo :)

Děkujeme Luc Ka za suoer recept!

Postup přípravy

  1. Z hlávky kapusty odstraníme vnější listy. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Uvolníme listy a vykrajíme všechna tuhá žebra, potom listy blanšírujeme v dostatečném množství důkladně osolené vody. Stačí pár minut. Scedíme, zchladíme a necháme okapat. Nakonec nakrájíme na proužky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi (28 cm) zahřejeme ghí a 2-3 minutky na něm restujeme cibuli. Podlijeme vínem, doplníme vývarem a smetanou. Při střední teplotě chvíli povaříme, než se nám základ trochu zredukuje. Během toho tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme že všech stran.

  3. Do svařené omáčky vložíme kapustu, 2/3 pokrájené snítky z jarní cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem (já dala dvě špetky). Filety z tresky položíme na kapustu, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme "táhnout" cca 6-8 min.

  4. Tresky poté opatrně vyjmeme, kapustovou směs ještě jednou v pánvi promícháme a rozdělíme na talíře, na směs položíme filetu a posypeme zbylou jarní cibulkou a přidáme plátky/měsíčky limetky na pokapání.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte