Báječný nízkosacharidový oběd, brzo hotový a velmi cenný pro tělo :)
Děkujeme Luc Ka za suoer recept!
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kapusta | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
40 ml |
40 ml |
100 ml |
100 ml |
150 ml |
150 ml |
Treska | |
400 g |
400 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
zelená část 1 svazek |
1 svazek |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Z hlávky kapusty odstraníme vnější listy. Kapustu rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Uvolníme listy a vykrajíme všechna tuhá žebra, potom listy blanšírujeme v dostatečném množství důkladně osolené vody. Stačí pár minut. Scedíme, zchladíme a necháme okapat. Nakonec nakrájíme na proužky.
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi (28 cm) zahřejeme ghí a 2-3 minutky na něm restujeme cibuli. Podlijeme vínem, doplníme vývarem a smetanou. Při střední teplotě chvíli povaříme, než se nám základ trochu zredukuje. Během toho tresku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme že všech stran.
-
Do svařené omáčky vložíme kapustu, 2/3 pokrájené snítky z jarní cibulky, promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem (já dala dvě špetky). Filety z tresky položíme na kapustu, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme "táhnout" cca 6-8 min.
-
Tresky poté opatrně vyjmeme, kapustovou směs ještě jednou v pánvi promícháme a rozdělíme na talíře, na směs položíme filetu a posypeme zbylou jarní cibulkou a přidáme plátky/měsíčky limetky na pokapání.
Makronutrienty
25%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 1 424 kJ |
Kalorická hodnota | 79,8 kcal | 340 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,76 g
1,5 g |
16 g
6,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,376 SVJ | 1,6 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,2 g
2,7 g |
17,9 g
11,5 g |
Bílkoviny | 7,38 g | 31,4 g |
Sůl | 0,274 g | 1,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů