TRESKA NA KARI

Oli

Skvělé lowcarb jídlo, zkuste! Děkujeme Věře Husákové za zajímavý recept :)

TRESKA NA KARI

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
treska 300 g
kořenicí směs garam masala 2 lžíce
kurkuma mletá 1 lžička
paprika sladká mletá uzená 1 lžička
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
květák 0,5 kusu
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
kokosové mléko 400 ml
olivový olej 2 lžíce
zázvor, čerstvý kořen 1 lžíce
chilli lusky celé 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
petrželka, petrželová nať 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V misce si smíchám koření,tresku osolím,posypu polovinou koření a nechám odležet. Na pánvi rozehřeji olej, přidám cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a opékám asi 5 minut, posypu kořením a nechám ho rozvonět. Zaliji kokosovým mlékem, přidám na malé růžičky rozebraný květák, osolím a vařím zhruba 5 minut.

  2. Pak přidám rybu, přiklopím a podusím až je ryba hotová, ke konci zasypu zelenou petrželkou a ochutím citronem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů