Treska na ghí s restovanou cuketkou a ředkví - nízkosacharidová
Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou
Zase jedna ze zdravých a skvělých low carb (LC) rychlovek k obědu. Doplníme-li zelným salátem, nachlazení si na nás netroufne...
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Ryba | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
Příloha | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Zelný salát | |
0,25 hlávky |
0,25 hlávky |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Připravíme si salát: nahrubo nastrouháme zelí, mrkev a ochutíme. Dáme rozležet.
-
Porce ryby okořeníme a orestujeme na ghí.
Na jíné pánvi si orestujeme na kolečka nakrájenou cuketku a ředkev.
-
Na talíř servírujeme porci ryby, kopeček cukety s ředkví , kopeček salátu.
Skvělé a zdravé jídlo, hned hotové.
Makronutrienty
35%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 190 kJ | 1 223 kJ |
Kalorická hodnota | 45,3 kcal | 292 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,73 g
0,461 g |
24,1 g
2,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,373 SVJ | 2,41 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,26 g
0,479 g |
8,14 g
3,09 g |
Bílkoviny | 5,75 g | 37,1 g |
Sůl | 0,644 g | 4,15 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů