Třené linecké - LC

Jedno z lowcarb cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Děkujeme Martinu Sekaninovi za krásný recept :)

Třené linecké - LC

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 150 g
mandlová mouka odtučněná 30 g
máslo čerstvé 125 g
xylitol 30 g
vajíčka 20 g
guma xantanová 0,5 lžičky
citrónová kůra 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Lehce nahřáté máslo (ca. 20-25 stupňů) vyšlehejte společně s cukrem, pak přidejte vejce s citronovou kůrou a dobře zašlehejte s ostatními surovinami. Těsto přendejte do sáčku s řezanou špičkou (použil jsem francouzskou hvězdu 10 mm) a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte "banánky,,.

  2. Dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů až jsou banánky lehce do zlatova. Podle velikosti ca. 12-15 minut. Nechte na plechu vychladnout. Po úplném vychladnutí slepte" banánky,, marmeládou a nechte do druhého dne rozležet.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů