Třené linecké - LC
Jedno z lowcarb cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Děkujeme Martinu Sekaninovi za krásný recept :)
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 150 g |
mandlová mouka odtučněná | 30 g |
máslo čerstvé | 125 g |
xylitol | 30 g |
vajíčka | 20 g |
guma xantanová | 0,5 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Lehce nahřáté máslo (ca. 20-25 stupňů) vyšlehejte společně s cukrem, pak přidejte vejce s citronovou kůrou a dobře zašlehejte s ostatními surovinami. Těsto přendejte do sáčku s řezanou špičkou (použil jsem francouzskou hvězdu 10 mm) a na plechy vyložené pečícím papírem nastříkejte "banánky,,.
-
Dejte péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů až jsou banánky lehce do zlatova. Podle velikosti ca. 12-15 minut. Nechte na plechu vychladnout. Po úplném vychladnutí slepte" banánky,, marmeládou a nechte do druhého dne rozležet.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů