- 1h
- 16 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
150 g |
150 g |
1 kus |
1 kus |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
250 g |
250 g |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
700 g |
700 g |
Postup přípravy
-
Máslo vyšleháme se žloutky, oběma cukry a špetkou soli. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh. Postupně do ušlehaného másla přišleháme mouku, přidáme citrónovou šťávu a pak opatrně přimícháme sníh.
-
Tvaroh umícháme s cukrem a přidáme pudinkový prášek.
-
Polovinu těsta vylijeme na menší plech vystlaný pečícím papírem. Lžící naneseme tvaroh a posypeme ovocem. Na ovoce natřeme opatrně druhou polovinu těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C do růžova. Teplé pocukrujeme.
Makronutrienty
66%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 821 kJ | 741 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 177 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
26,3 g
14,4 g |
23,7 g
13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,63 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,11 g
4,65 g |
7,32 g
4,19 g |
Bílkoviny | 5,49 g | 4,96 g |
Sůl | 0,273 g | 0,246 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů