
Doplněné salátem a pikantním dresinkem.
- 30m
- 3 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Tortilly | |
---|---|
namočit přes noc 200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Náplň | |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
+ ledový salát a kapie 2 špetky |
2 špetky |
Dresink | |
150 g |
150 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Čočku scedíme, propláchneme a necháme okapat. Dáme do mixéru, přidáme vajíčko, sůl a pepř česnek a trochu vody, rozmixujeme. Pak vmícháme petrželku.
Na pánvi jen lehce potřené olejem upečeme 3 placky.
-
Suroviny na dresink smícháme a podle chuti okořeníme
Kuřecí prso nakráj8me na proužky, vložíme na pánev s rozehřátým olejem . Osolíme, opepříme a orestujeme.
Tortilly potřeme dresinkem, poklademe ledovým salátem, proužky kapie, orestované maso a podlijeme dresinkem.
Makronutrienty
47%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 757 kJ | 1 852 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 443 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,6 g
1,49 g |
45,4 g
3,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,86 SVJ | 4,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,09 g
1,29 g |
12,4 g
3,15 g |
Bílkoviny | 15,5 g | 38 g |
Sůl | 1,1 g | 2,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů