Topinka se šunkou, vejcem a křenem
Vynikající topinka:) Mňam:)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
chléb kváskový | 50 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 30 g |
česnek | 1 stroužek |
křen selský, kořen | 1 lžíce |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 0,25 špetky |
avokádo | 0,25 kusu |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ukrojíme tenší plátek chleba a nasucho opečeme pod grilem nebo toustovačem. Česnek utřeme, smícháme s avokádem, osolíme a opepříme. Namažeme na topinku. Na pánvi osmahneme šunku a volská oka. Navrstvíme na toust. Posypeme strouhaným křenem a podáváme. Obrázek je pouze ilustrační:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů