Tomyum krevetová polévka

Nejrychlejší polévka, bez koriandru (ptotože ten buď milujete, nebo nesnášíte) :) Děkujeme Tereze Kalašové za recept :)

Tomyum krevetová polévka

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
krevety loupané 100 g
rajčata 100 g
žampiony čerstvé 100 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
olivový olej 5 g
kořenicí pasta tom yum 1 lžíce
vývar zeleninový domácí 200 ml
kokosové mléko 100 ml
limetková šťáva 1 lžička
xylitol, cukr březový 1 lžička
rybí omáčka 1 lžička

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte a nechte zesklovatět na malém množství oleje. Přidejte tom yum a nechte rozvonět. Podlijte vývarem a podle chuti zjemněte kokosovým mlékem.

  2. Dochuťte limetkou, sladidlem a rybí omáčkou a vložte do polévky nakrájené žampiony, rajčata a krevety, vařte cca 5 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů