Tomyum krevetová polévka
Nejrychlejší polévka, bez koriandru (ptotože ten buď milujete, nebo nesnášíte) :) Děkujeme Tereze Kalašové za recept :)
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Orientální
- Polévky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
krevety loupané | 100 g |
rajčata | 100 g |
žampiony čerstvé | 100 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
olivový olej | 5 g |
kořenicí pasta tom yum | 1 lžíce |
vývar zeleninový domácí | 200 ml |
kokosové mléko | 100 ml |
limetková šťáva | 1 lžička |
xylitol, cukr březový | 1 lžička |
rybí omáčka | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Šalotku nakrájejte a nechte zesklovatět na malém množství oleje. Přidejte tom yum a nechte rozvonět. Podlijte vývarem a podle chuti zjemněte kokosovým mlékem.
-
Dochuťte limetkou, sladidlem a rybí omáčkou a vložte do polévky nakrájené žampiony, rajčata a krevety, vařte cca 5 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů