Tofu houbová smaženice

Soucitně.cz

Oblíbená a rychlá houbová pochoutka, do které chuť vajec dodává vulkanická černá sůl.

Tofu houbová smaženice

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
olej řepkový 2 lžíce
houby lesní čerstvé, směs 200 g
tofu natural 200 g
sojová omáčka 1 lžička
sůl 1 špetka
kurkuma mletá 1 špetka
římský kmín mletý, cumin 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžíce
sůl černá "kala namak" 1 g
petrželka, petrželová nať 1 lžíce
pažitka nať čerstvá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na středním plameni rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm na drobno nakrájenou cibulku, přidáme houby a dusíme (můžeme podlít trochou vody) pod pokličkou za občasného míchání, dokud nejsou houby měkké (cca 5 min.). Tofu pečlivě rozmačkáme vidličkou a zamícháme k houbám. Chceme-li řidší konzistenci, přidáme trochu vody.

  2. Přidáme lžíci sojové omáčky, kmín, kurkumu, pepř a sůl podle chuti. Poté vsypeme lahůdkové droždí nebo černou sůl (v tom případě to nepřeháníme s obyčejnou solí), pečlivě promícháme, aby se spojily všechny chutě, odstavíme z ohně a nakonec zamícháme petržel či jiné bylinky. Podáváme s opečeným chlebem.

  3. Lahůdkové droždí i černá sůl v jídle velmi věrně vytváří vajíčkovou chuť. Černá sůl však vytvoří i typické "aroma", takže je jídlo po vejcích i cítit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů