Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku
Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné, než ke kapříkovi, chce to něco spešl... :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
treska tmavá filet | 300 g |
pórek | 60 g |
cuketa | 150 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
Cottage sýr | 30 g |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypejte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. :) Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.
-
Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.
-
Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů