Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku

Česnek a kuchyně, základ mojí kuchyně

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Tmavá treska se slunečnicovou krustou na pórkovo-cuketovém lůžku

Ryby jsou ták dobré, ale ták drahé. Takže když se dostaneme k nějaké jiné, než ke kapříkovi, chce to něco spešl... :)

Postup přípravy

  1. Tresku osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypejte slunečnicí, tu do ryby zatlačte. V pánvi rozehřejte máslo, a protože se říká, že ryba musí plavat, nebojte se dát více. Rybu zprudka opečte z obou stran. Ryba má tendenci se rozpadat, takže to chce jemnou prácičku. :) Jednodušší, by asi bylo, dát ji péct na pečícím papíře do trouby, jen na ni přidat kousek másla.

  2. Když je ryba hotová, vyndejte ji bokem. Do pánve dejte další kus másla a zprudka opečte pórek a cuketu. Když začne chytat zlatavou barvu, osolte jí. Přidejte smetanu a sýr a nechte jen prohřát, takže můžete vypnout sporák. Podle chuti můžete zeleninu zakápnout citronovou šťávou.

  3. Tip: Pokud nemáte přepuštěné máslo, dejte máslo a trochu oleje společně do pánve.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte