Já si dělám takovou velmi jednoduchou tlačenku z kuřete.Žádný crcání...a druhý den je výborná tlačenka...:)
- 3h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
4 kusy |
4 kusy |
10 kuliček |
10 kuliček |
10 kuliček |
10 kuliček |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 litry |
2 litry |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Dám uvařit celé kuře do vody se solí,a s kořením(celý pepř,bobkový list,nové koření též celé)množství podle chuti, nechám hodně do měkka. Pak vyndám,oberu-nedávám ani kůže,jen masíčko,na kousky v ruce rozdrobím.
-
Přidám na jemno nakrájenou syrovou cibuli, osolím, opepřím podle chuti.Z vývaru oddělím asi necelý litr, přecedím a udělám podle receptu na zadní straně z toho vývaru želatinu.
-
Vše dám do jaké chci formy vyložené folii, maso a želatinu, zakryju folii, do lednice a druhý den je mnam tláča.
Makronutrienty
6%
74%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 218 kJ | 373 kJ |
Kalorická hodnota | 52,2 kcal | 89,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,623 g
0,187 g |
1,06 g
0,319 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,062 SVJ | 0,106 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,13 g
0,665 g |
3,63 g
1,14 g |
Bílkoviny | 7,68 g | 13,1 g |
Sůl | 1,16 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů