Je to rychlý nízkosacharidový dezert, a táááák lahodný...ale samozřejmě jen občas, když jsou čerstvé jahody:)
- 15m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Mugcake | |
---|---|
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
Ještě | |
12 kusů |
12 kusů |
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si uděláme piškot - mugcake: smícháme suroviny, dáme do hrníčku, který bude průměrem odpovídat nádobě na servírování.
Mikrovlníme na plný výkon 2 minuty. Zkontrolujeme špejlí, příp. ještě chvíli vlníme.
-
Opatrně vyklopíme (netřeba vymazávat hrníček, jde to dobře).
Necháme schladnout a zatím si uděláme krém vyšleháním surovin.
-
Mugcake rozkrájíme na 4 plátky, poslouží jako piškoty na vrstvení.
Uvaříme si silnou kávu, přidáme rum.
Nakrájíme si jahody.
-
Vezmeme hezkou hladkou sklenici, dáme jeden plát piškotu, pokapame kávou, nešetříme).
Na piškot lžíci krému, jahody, krém, druhý piškot, hojně pokapat.
Končíme krémem, ozdobíme jahodami.
-
Kdo chce mít víc "tiramisu", posype kakaovým práškem. Já nemám ráda, nesladím nic, bylo by to pro mne už moc hořké.
Dáme vychladit a těšíme se...
Makronutrienty
25%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 629 kJ | 2 085 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 498 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,61 g
3,52 g |
18,6 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,561 SVJ | 1,86 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,6 g
7,12 g |
38,4 g
23,6 g |
Bílkoviny | 4,96 g | 16,5 g |
Sůl | 0,103 g | 0,341 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů