podle Lucie Grusové, Lucko, je to LUXUS!
Takový moučník jako je tiramisu...má rád každý...a navíc je low carb a keto, takže menší hřích :), ale s moučníky a pečivem: jen občas!
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
30 g |
30 g |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
70 g |
70 g |
3 kusy |
3 kusy |
700 g |
700 g |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Korpus - šlehačem smíchat vše na těsto. Těsto nalít na plech (s pečícím papírem ), rozetřít na placku vysokou 2-3 cm. Péct na 150 °C asi 20 minut.
-
- sladidlo vyšlehat se žloutky. Přimíchat mascarpone. Z bílků vyšlehat tuhý sníh a vmíchat do žloutkové směsi.
-
- Těsto (vychladlé) nastrouhat, polovinu namačkat do formy, pokrýt krémem, opět těsto, nakonec krém a posypat kakakem. Dát stuhnout.
Z této dávky je jedna forma 17 cm + dvě 10 cm
Makronutrienty
23%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 413 kJ | 1 979 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 473 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,5 g
1,98 g |
16,1 g
2,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,15 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,4 g
16,3 g |
41,2 g
22,9 g |
Bílkoviny | 8,36 g | 11,7 g |
Sůl | 0,218 g | 0,305 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů