TIRAMISU - LC
Lahodný nízkosacharidový dezert, doufám, že bude chutnat... https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 100 g |
vajíčka | 5 kusů |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
mascarpone | 250 g |
tvaroh měkký nízkotučný | 250 g |
žloutky | 3 kusy |
káva espresso, hotový nápoj | 100 ml |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na piškot si vyšleháte bílky se špetkou soli. Žloutky smícháte se sladidlem a poté s mandlovou moukou a pak vše opatrně přimícháte ke sněhu z bílků. Pečete na 180 stupňů cca 15 minut. Poté necháte vychladnout a nakrájíte na velikost podlouhlých piškotů.
-
Na krém si vyšleháte žloutky se sladidlem. Přidáte mascarpone a tvaroh. Promícháte. Piškoty si naskládáte do formy, polijete kávou a navrstvíte krém a takto ještě jednou. Necháte v lednici nejlépe přes noc a nakonec posypete kakaem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů