TIRAMISU - LC

Aneta Schneiderová

Lahodný nízkosacharidový dezert, doufám, že bude chutnat... https://www.instagram.com/anetschneiderova/

TIRAMISU - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 100 g
vajíčka 5 kusů
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky
mascarpone 250 g
tvaroh měkký nízkotučný 250 g
žloutky 3 kusy
káva espresso, hotový nápoj 100 ml
xylitol, cukr březový 1 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na piškot si vyšleháte bílky se špetkou soli. Žloutky smícháte se sladidlem a poté s mandlovou moukou a pak vše opatrně přimícháte ke sněhu z bílků. Pečete na 180 stupňů cca 15 minut. Poté necháte vychladnout a nakrájíte na velikost podlouhlých piškotů.

  2. Na krém si vyšleháte žloutky se sladidlem. Přidáte mascarpone a tvaroh. Promícháte. Piškoty si naskládáte do formy, polijete kávou a navrstvíte krém a takto ještě jednou. Necháte v lednici nejlépe přes noc a nakonec posypete kakaem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů