Tilápie nilská a zapečené batátové hranolky s parmazánem
Ryba je dobrá, lowcarb příloha taky... Za sledování a sdělení budu ráda i na ig: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
treska obecná filet, světlá | 200 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
kořenicí směs řecké bylinky | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
batáty, sladké brambory | 150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 10 g |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Filety okořeníme a opečeme na másle dozlatova.
-
Batát omyjeme, nakrájíme, polijeme olejem, okořeníme a promícháme. Poté rozprostřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů dozlatova, pak je "shrábneme" na hromadu, posypeme sýrem a zapečeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů