Těstoviny (z červené čočky) s rajčatovou omáčkou, cuketou a parmazánem
Rychlé zdravé jednoduché hlavní jídlo pro celou rodinu. Těstoviny z červené čočky dodají extra minerální látky (např. železo a mangan), které naše tělo potřebuje. Můžete ale použít i ty klasické!
- 35m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčatové pyré, passata | 500 g |
cuketa | 1 kus |
česnek | 2 stroužky |
cibule | 1 kus |
olej | 10 g |
smetana na vaření | 50 g |
těstoviny bezvaječné syrové | 250 g |
sýr parmazánového typu | 40 g |
rajčata cherry | 70 g |
Postup přípravy
-
Dáme vařit těstoviny :))
-
Než se uvaří těstoviny, připravíme omáčku :) Cibulku a česnek osmahneme na pánvi na trošce oleje.
-
Když cibulka zezlátne, přidáme koření (kari, červená paprika, oregáno), necháme ho trochu provonět a přidáme na kousky nakrájenou cuketu. Osmahneme cuketu, aby se trochu opekla a změkla.
-
Do směsi na pánvi přidáme passatu. Omáčku na mírném ohni necháme zredukovat. Následně přidáme smetanu a ještě chvilku necháme, už na menším ohni, probublat. Nakonec smícháme uvařené těstoviny s omáčkou. TIP: Nechte těstoviny v omáčce na pánvi trošku "proležet" :) Natáhnou do sebe lépe omáčku i její chuť :)
-
Nandáme vše na talíř a posypeme parmazánem nebo podobným sýrem :) Přidat můžete ještě čerstvá rajčátka. Dobrou chuť :))
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů