Zbytek upečeného kuřecího prsa, které mi zbylo, jsem využila do tohoto receptu. Luštěninové těstoviny mají o něco méně sacharidů než klasické těstoviny, nicméně pokud se snažíme držet příjem sacharidů na uzdě, s jejich množstvím to ani tak nepřeháníme.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 stroužek |
1 stroužek |
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžičky |
2 lžičky |
Kuře jsem upekla předchozí den v celku. Na recept jsem využila pouze kuřecí prso. Lze ale použít čerstvé kuřecí prso, a to orestovat na pánvi spolu se zeleninou. 120 g |
120 g |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Ve vroucí vodě jsem podle návodu uvařila těstoviny z červené čočky. Na pánvičce jsem na olivovém oleji restovala nadrobno nakrájenou šalotku, po chvíli jsem přidala česnek. Přidala jsem nakrájenou cuketu, rajčata a kuřecí prso (pekla jsem jej den předem) a vařila do změknutí zeleniny a prohřátí kuřete.
Těstoviny jsem smíchala s obsahem pánve, přidala rukolu a lžičku pesta a celé jsem posypala strouhaným paramazánem.
Makronutrienty
36%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 501 kJ | 2 409 kJ |
Kalorická hodnota | 120 kcal | 576 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,4 g
1,36 g |
40,4 g
6,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,84 SVJ | 4,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,84 g
0,921 g |
28,1 g
4,43 g |
Bílkoviny | 9,01 g | 43,3 g |
Sůl | 0,171 g | 0,822 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů