Výborné a rychlé podzimní těstoviny ve kterých chuťově vyniká petržel a vlašské ořechy.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těstoviny | |
---|---|
těstoviny celozrnné bezvaječné 500 g |
500 g |
400 g |
400 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Pesto | |
80 g |
80 g |
60 ml |
60 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vlašské ořechy namočte do teplé vody alespoň na 20 minut. Slijte vodu a ořechy dejte do mixéru spolu s olejem, citronovou šťávou, solí, petrželkou, bazalkou a česnekem (ten můžete předem rozmačkat). Vše do hladka rozmixujte, podle chuti dosolte a dochuťte citronovou šťávou.
-
Těstoviny uvařte.
-
Žampiony nakrájejte na plátky, opečte na oleji dokud nezezlátnou a osolte je. Přidejte k nim uvařené těstoviny, nasekanou petržel (nešetřete s ní), a čerstvě drcený pepř. Servírujte s pestem.
Makronutrienty
63%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 176 kJ | 3 280 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 784 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,7 g
0,544 g |
102 g
1,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,67 SVJ | 10,2 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
1,4 g |
34,5 g
3,91 g |
Bílkoviny | 8,75 g | 24,4 g |
Sůl | 10,2 g | 28,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů