- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Těstoviny | |
těstoviny celozrnné bezvaječné uvařené 300 g |
300 g |
Postup přípravy
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.
-
Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a povaříme.
-
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.
Makronutrienty
77%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 659 kJ | 2 540 kJ |
Kalorická hodnota | 158 kcal | 607 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,9 g
0,621 g |
115 g
2,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,99 SVJ | 11,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,09 g
7,28 g |
8,06 g
28,1 g |
Bílkoviny | 6,87 g | 26,5 g |
Sůl | 9,94 g | 38,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů