Těstoviny s krůtím masem a rajčatovou omáčkou

Jídelní plán

Těstoviny s krůtím masem a rajčatovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
olivový olej 10 ml
krůtí prsa 300 g
česnek 2 stroužky
cibule sladká, šalotka 1 kus
sýr parmazánového typu 10 g
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 1 kus
špenát, čerstvé listy 2 hrsti
těstoviny široké nudle 150 g

Postup přípravy

  1. Těstoviny dáme vařit do osolené vody dle návodu. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a z obou stran na něm orestujeme osolené a opepřené krůtí maso. Poté jej dáme stranou na talířek a na pánev přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme, přidáme téměř celou konzervu krájených rajčat a poté i orestované krůtí. Zakryjeme poklicí a cca 15 minut společně dusíme (aby maso bylo hotové i vevnitř). Poté přidáme špenát a jen promícháme do jeho změknutí. Krůtí prso dáme na prkýnko a naporcujeme. Hotové těstoviny přidáme k rajčatové směsi a promícháme. Vše pak nandáme na talíř a posypeme parmazánem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů